سر انجام ژن شادی کشف شد !!
ژن شادی که تاثیر زیادی بر چگونگی رضایت مردم از زندگی خود دارد، کشف شد.
این ژن دوقسمتی که یکی از آنان از پدر و دیگری از مادر به ارث می‌رسد، ۵-HTT نام دارد و مسوول چگونگی مدیریت پخش سروتونین است که از غده صنوبری مغز ترشح می‌شود و به کنترل خلق و خو کمک می‌کند. کسانی که سروتین کمتری دارند – که خود به داروی شادی مشهور است -، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی قرار دارند.

سروتونین، یک انتقال دهنده عصبی می باشد. به طور کلی، سروتونین یک ماده شیمیایی است که کمک می کند پیام های عصبی از یک منطقه مغز به منطقه دیگر بروند.

بسیاری از تحقیقات نشان داده که کمبود سروتونین ممکن است بر خلق و خو تاثیر داشته و منجر به بروز افسردگی، وسواس،اضطراب، هراس و خشم بیش از حد می گردد درصورتی که کاهش آن حالات افسردگی و دلتنگی و خواب‌آلودگی را سبب می‌شود سروتونین بر روی خلق و خو و سایر عملکردهای فیزیولوژیکی بدن از قبیل: تعادل، انرژی، تغذیه، خواب و جفت گیری تاثیر می گذارد.

آیا رژیم غذایی بر سروتونین اثر دارد؟
بله. موادغذایی وجود دارند که می تواند سطح تریپتوفان را افزایش دهند. تریپتوفان، اسید آمینه ای است که در ساخت سروتونین نقش دارد.

منابع غذایی سروتونین
بوقلمون، مرغ و ماهی از منابع غذایی

مصرف زیاد غذاهای پروتئینی، سروتونین را افزایش نمی دهند. هنگامیکه غذای با پروتئین بالا مصرف می کنید، هم تریپتوفان و هم اسید آمینه های زیادی را وارد خون می کنید. همه این اسیدهای آمینه برای ورودشان به مغز با هم می جنگند. در آخر مقدار کمی تریپتوفان وارد مغز می شود و میزان سروتونین را افزایش نمی دهد.

اما مصرف مواد غذایی غنی از کربوهیدرات، باعث آزادسازی انسولین می شود و تمام اسیدهای آمینه موجود در خون به جز تریپتوفان، جذب بدن می شوند. در نتیجه مقدار زیاد تریپتوفان در جریان خون باقی می ماند و به مغز وارد می شود و مقدار سروتونین را افزایش می دهد.

مردان سروتونین بیشتری از زنان دارند، اما این اختلاف ناچیز است. به همین دلیل زنان بیشتر دچار افسردگی می شوند.
زنان دارای کمبود سروتونین دچار اضطراب و اختلالات خلقی می شوند.
مردان دارای کمبود سروتونین دچار اعتیاد به الکل، اختلال بیش‌فعالی و اختلال کنترل انگیزه می شوند.
هورمون های زنانه نیز بر مقدار سروتونین موثرند و ممکن است برخی عوارض را آشکار و یا بدتر کند. زمانی که هورمون های جنسی دائما در حال تغییر هستند، این عوارض آشکار می شوند. این زمان ها عبارتند از: دوران پیش از قاعدگی و یا بعد از زایمان و یا دوران یائسگی.هورمون جنسی مردان تا میانسالگی ثابت است و بعد به تدریج کاهش می یابد.

ترجمه کامل مقاله را میتوانید در فایل پیوست مطالعه فرمایید . 

ژن شادی- مریم انصافی

ترجمه : مریم انصافی – دانشجوی کارشناسی زیست شناسی دانشگاه قم


0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

فهرست