زیست شناسی جانوری

زیست شناسی جانوری

شناخت جانوران و حیوانات مختلف و مطالعه زندگی آن ها از دیرباز از علاقه مندی های انسان ها بوده است.

 قرن ها پیش ارسطو فیلسوف برجسته یونان باستان، جانداران را براساس شباهت های ساختاری آن ها رده بندی کرده است اما از قرن نوزدهم میلادی و با کشف میکروسکوپ که یکی از ابزارهای رایج در تحقیقات زیستی به شمار می‌آید، حوزه‌ای تازه برای شناخت موجودات زنده را در دنیای زیست شناسی به وجود آمده است. 

همچنین شناخت ماده ژنتیکی و کشف DNA و ساختار آن در سال ۱۹۵۳ توسط دو دانشمند انگلیسی دریچه جدیدی برای تحقیقات و مطالعات در مورد جهان طبیعت و ارتباطات تکاملی بین موجودات به وجود آورد. امروزه زیست شناسی جانوری، زمینه‌های مطالعاتی بسیار گسترده و متنوعی دارد.

رشته زیست شناسی جانوری دانشگاه قم در سال ۱۳۸۷ در دانشکده علوم پایه در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز کرده است و هر ساله پذیرای دانشجویان جدید و علاقه‌ مند از سراسر کشور می‌باشد.
دانشجویان زیست شناسی جانوری یا علوم جانوری در دوران تحصیل در زمینه های فیزیولوژی جانوری، رده بندی جانوری، میکروبیولوژی، جنین شناسی ، حشره شناسى ،بافت شناسی، زیست شناسی سلولی و مولکولی و ژنتیک؛ کسب دانش می نمایند.
زیست جانوری
 
هدف این گرایش به وجود آوردن زمینه هاى مساعد براى شناخت علوم جانوری، برقرارى ارتباط صحیح آن با سایر علوم و به طبع تربیت کارشناسانى است که قابلیت درک و حل مسائل بنیادى علوم جانورى را داشته و به جنبه هاى کاربردى آن آشنا باشند. متقاضیان ورود به این گرایش باید در دروس – زیست شناسی، فیزیک، شیمى و ریاضى دبیرستان قوى باشند. مهم بودن این گرایش با توجه به احتیاج علوم پزشکی، بخش هاى تحقیقاتى و آموزشى و موزه ها و باغ هاى وحش به کارشناس و محقق در گرایش علوم جانورى به خوبى مشخص می شود.
 
اساتید مرتبط با رشته زیست شناسی جانوری:

زیست شناسی گیاهی

زیست شناسی گیاهی

​​گیاهان تنها به عنوان منبع غذایی مطرح نبوده و بسیاری از نیاز های انسان از جمله تامین الیاف جهت تولید پوشاک، چوب مورد نیاز جهت تولید مبلمان، کاغذ، دارو و همچنین اکسیژن مورد نیاز جهت تنفس را تامین می نمایند پس می توان گفت انسان ها وابستگی کاملی به گیاهان دارند.​

مطالعه گیاهان به هزاران سال پیش برمی گردد، ولی مشابه تمام گرایش های زیست شناسی، تنها در قرن بیستم به علمی متنوع و تخصصی تبدیل شد. تا اواخر دهه ۱۸۰۰، گیاه شناسی شاخه های از پزشکی بود و گیاهان غالبا توسط پزشکان و به منظور درمان بیماری ها مورد استفاده قرار می‌گرفتند. این در حالی است که امروزه زیست شناسی گیاهی، رشته مهمی بوده و دارای تقسیمات متعددی می باشد.
رشته زیست شناسی گیاهی دانشگاه قم در سال ۱۳۹۶ در دانشکده علوم پایه در مقطع کارشناسی فعالیت خود را آغاز کرده است و هر ساله پذیرای دانشجویان جدید و علاقه‌مند از سراسر کشور می‌باشد.
دانشجویان رشته زیست شناسی گیاهی یا علوم گیاهی در دوران تحصیل در زمینه های فیزیولوژی گیاهی، آناتومی گیاهی، بوم شناسی، گیاهان دارویی، محصولات باغی، کشت بافت و سلول گیاهی، مطالعه جلبک ها و قارچ ها و رده بندی گیاهی؛ کسب دانش می نمایند.
زیست گیاهی

اهمیت این گرایش با توجه به احتیاج مراکز پژوهشى به کارشناسى علوم گیاهى آشنا به مسئله های گیاه شناسى و فیزیولوژى گیاهی، نیاز به کارشناسان علوم گیاهى در کشاورزى و صنایع دارویی، نیاز علوم گیاه پزشکى به کارشناسان علوم گیاهی، غذائى و چوب و کاغذ و … نیاز به کارشناسان علوم گیاهى در مسئله های محیط زیست، رفع نیازمندى هاى علوم طبیعى و باغهاى کشاورزى به کارشناسان علوم گیاهى و پاسخگویى به نیاز مرکز های آموزشى و پژوهشى در زمینه تربیت مدرس و محقق علوم گیاهى به خوبى روشن می شود.

اساتید مرتبط با رشته زیست شناسی گیاهی:

دکتر پرویز ملک زاده

دکتر رضا شیخ اکبری

دکتر مرتضی یوسف زادی


زهرا خوانساری

دبیر انجمن زیست شناسی - دانشجوی زيست شناسي دانشگاه قم ورودی سال 96

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

فهرست