باسمه تعالی
گزارشکار آزمایشگاه فیزیولوژی گیاهی I و II
توجه: نوشتن نام و نام خانوادگی، هدف از انجام آزمایش،نام استاد مدرس، تاریخ انجام آزمایش و تاریخ تحویل گزارشکار در همه ی انواع گزارش های کار الزامی و ضروری است. گزارش های کاری که برای شما دانشجویان محترم در سایت قرار داده می شود، صرفا جهت آشنایی شما عزیزان با نحوه ی گزارشکار نویسی است!
عنوان:بررسی پلاسمولیز و تورژسانس در سلول گیاهی
مقدمه:
واکوئل، یکی از اختصاصات سلولهای گیاهی به شمار میرود؛ معمولا حدود ۵۰ درصد حجم سلول و گاهی تا ۹۵ درصد فضا را به خود اختصاص میدهد؛ دارای غشایی به نام تونوپلاست است و درون آن شیره واکوئلی وجود دارد که شامل مواد آلی و معدنی مثل قند، پروتئین، اسید های آلی و اگزالات کلسیم و… است.
واکوئل مسئول حفظ شکل و ساختمان سلول است.سلولهای گیاهی معمولا اندازه واکوئلهای خود را بیشتر میکنند و خیلی کم پیش میآید که سیتوپلاسمشان را توسعه دهند. واکوئلها برای ذخیره ونگهداری مواد مغذی، متابولیتها وحتی مواد زائد به کار می رود.
فشاری که واکوئل به سمت سلول وارد میکند، به حفظ اندازه سلول کمک میکند و اگر این فشار وجود نداشته باشد، سلول چروکیده میشود. کار اصلی واکوئل ها تنظیم آب داخل سلول است، زیرا در تبادل آب میان سلول و محیط نقش بسیار مهمی را برعهده، هم چنین شرکت فعالی در متابولیسم سلول دارد.در سلول های برخی از بافتها، واکوئل ها آنزیم های گوارشی نیز دارند که این انزیم ها از شبکه اندوپلاسمی و دستگاه گلژی منشاء میگیرند و توسط وزیکول ها به واکوئل منتقل میگردد.
مواد لازم برای انجام آزمایش:
پیاز قرمز رنگ، محلول اشباع نمک، لام، لامل، آب مقطر، حمام آب جوش و…
روش انجام آزمایش:
آزمایش۱:
اپیدرم خارجی پیاز رنگی را جدا کرده و یک تکه کوچک را روی لام قرار داده و یک قطره آب مقطر به آن اضافه میکنیم و لامل را روی آن میگذاریم و ضربه های کوچکی حبابهای هوا را از آن خارج میکنیم.
آزمایش ۲:
اپیدرم خارجی پیاز رنگی را در محلول اشباع نمک (۲۰ گرم در ۱۰۰ میلی لیتر آب مقطر) قرار میدهیم. بعد از گذشت ۱۰ دقیقه آن را روی لام قرار داده و روی آن لامل گذاشته، با میکروسکوپ مشاهده میکنیم.
آزمایش ۳:
در هنگامی که نمونه پیازی را که در آب نمک قرار داده بودیم را در زیر میکروسکوپ مشاهده میکنیم، توسط قطره چکان یک قطره آب مقطر را در قسمتی که لامل قرار داده ایم، میریزیم و همزمان هنگامی که سلولهای پیاز آب جذب میکنند زیر میکروسکوپ مشاهده میکنیم.
آزمایش ۴:
اپیدرم خارجی پیاز رنگی را در یک حمام آب جوش قرار میدهیم و ۱۵ دقیقه آن را میجوشانیم. سپس آن را زیر میکروسکوپ مشاهده میکنیم.
آزمایش ۵:
اپیدرمی را که جوشانده بودیم، در محلول نمک به مدت ۵ دقیقه قرار داده و سپس زیر میکروسکوپ مشاهده میکنیم.
نتایج:
(نتایج باید با توضیحات کامل یادداشت شود، ضمنا رسم شکل شماتیک سلولهای مشاهده شده در زیر میکروسکوپ الزامی است.)
- سلول در حالت ….
- سلول در حالت …
- سلول در حالت …
- سلول در حالت …
- سلول در حالت …
۰ دیدگاه