” المپیاد علمی دانشجویی”  چیست؟
المپیاد علمی دانشجویی”  در چه زمانی برگزار می شود؟
المپیاد علمی دانشجویی”  در چند مرحله برگزار می شوند؟
المپیاد علمی دانشجویی”  در چه رشته های برگزار می شود؟
المپیاد علمی دانشجویی” دارای چه مزایایی برای دانشجویان است؟
المپیاد علمی دانشجویی”  چه دانشجویانی می توانند شرکت کنند؟
المپیاد علمی دانشجویی”  منابع امتحانی آن چیست؟

این فقط تعدادی از سوالاتی است که دانشجویان متقاضی شرکت در المپیاد دانشجویی کشور با آن مواجه هستند و شاید منبع مشخصی برای پاسخگویی به آن وجود ندارد و حتی خیلی از اساتید هم از آن اطلاعات کافی ندارند و به همین دلیل همیشه دانشجویان سردر گم می باشند ، ما در این مقاله قصد داریم تا به سوالات دانشجویان در مورد المپیاد علمی دانشجویی (مخصوصا رشته زیست شناسی) پاسخ دهیم .
المپیاد علمی دانشجویی کشور هر ساله در دو مرحله مقدماتی و نهایی در رشته های زبان و ادبیات فارسی، علوم اقتصادی، الهیات و معارف اسلامی، حقوق، علوم تربیتی، شیمی، فیزیک، آمار، ریاضی، زیست شناسی، مهندسی برق، مهندسی شیمی، مهندسی مکانیک، مهندسی کامپیوتر، مهندسی عمران، مهندسی کشاورزی و طراحی صنعتی برگزار می شود و دانشجویان سال سوم به بعد می توانند در آن شرکت نمایند.
مرحله مقدماتی (اول) به دو صورت متمرکز و غیرمتمرکز برگزار می شود:
المپیاد متمرکز : در این مرحله دانشجویان همزمان با شرکت در آزمون کارشناسی ارشد( به این صورت که در هنگام ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد با انتخاب گزینه منحصراً متقاضی شرکت در المپیاد می باشم ) می توانند در این آزمون شرکت کنند ، این دانشجویان باید حداقل ۷۰ واحد درسی را گذارانده باشند و مجاز به انتخاب رشته نیز نمی باشند و و نحوه گزینش هم به این صورت می باشد که پس از بررسی و اعلام نتایج آزمون کارشناسی ارشد در صورتی که جزو ۱۵ نفر اول باشند به مرحله نهایی المپیاد راه می یابند.

المپیاد غیر متمرکز : این آزمون هر ساله در اردیبهشت ماه برگزار می شود که دانشجویان ممتاز سال سوم به بالا (که توسط دانشگاه شان معرفی می شوند) می توانند با شرکت در آزمون المپیاد غیر متمرکز در مراکز قطب ها شرکت نمایند. در این روش ، دانشگاه های کشور به ۸ قطب دانشگاهی تقسیم شده و تیم های معرفی شده از هر دانشگاه ابتدا در مراکز این قطب ها به طور همزمان با یکدیگر به رقابت پرداخته سپس برگزیدگان هر قطب در کنار برگزدیگان المپیاد متمرکز در مرحله نهایی شرکت می نمایند. که دانشگاه قم در کنار دانشگاه های استان‌های اصفهان ، چهارمحال وبختیاری، ایلام، مرکزی و خوزستان در قطب ۵ می باشند.
این آزمون به صورت تشریحی می باشد و در رشته زیست شناسی در سه گرایش علوم گیاهی ، علوم جانوری و علوم سلولی و مولکولی برگزار می شود که هر گرایش دارای مجموعه سوالات عمومی و اختصاصی می باشد که در سوالات عمومی هر سه گرایش باید به دروس زیست شناسی گیاهی ، زیست شناسی جانوری، زیست شناسی میکروبی، زیست شناسی سلولی و ملکولی پاسخ دهند و در سوالات اختصاصی هم برحسب انتخاب گرایش مورد نظر هر دانشجو می بایست به دروس گیاهی ، جانوری و یا سلولی و مولکولی پاسخ دهد.
منابع مورد نیاز برای مطالعه در گرایشهای مختلف نیز از کتابهای معروف و مرجع زیست شناسی می باشد که داوطلبان می توانند در سایت المپیاد علمی دانشجویی کشور مطالعه کنند.

مرحله نهایی (دوم) المپیاد معمولا در اواخر تیرماه هر سال با شرکت منتخبین مرحله اول المپیادهای متمرکز و غیر متمرکز در تهران برگزار شده و نتایج این آزمون در شهریور ماه هر سال اعلام می شود .
از مزایایی که برای برگزیدگان نهایی آزمون المپیاد دانشجویی کشور در نظر گرفته شده است می توان به عضویت در تیم ملی المپیاد ایران و شرکت در مسابقات جهانی ،‌عضویت در بنیاد ملی نخبگان و استفاده از بورس ها و کمک هزینه های آن ، استفاده از سهمیه استعداد درخشان در آزمون کارشناسی ارشد (می توانند بدون شرکت در آزمون کارشناسی ارشد متناسب با تعداد داوطلب و ظرفیت هر رشته محل با معرفی مرکز المپیاد سازمان سنجش, مستقیما توسط دانشگاه ها پذیرفته شوند) ، معافیت از خدمت سربازی برای دانشجویان پسر یا گذراندن خدمت سربازی در دانشگاه ها با انجام فعالیتهای پژوهشی و ……. نام برد. 
دانشجویان دانشگاه قم نیز هر ساله در رشته های مختلف در این آزمون شرکت می کنند و در رشته های مختلف نیز به رتبه های خوبی دست پیدا میکنند در رشته زیست شناسی خانم سمیه نیکوحرف در نوزدهمین دوره در سال ۹۳ موفق به کسب رتبه بیستم در مرحله نهایی شد.
متاسفانه یکی از مشکلاتی که وجود دارد عدم اطلاعات کافی دانشجویان و همچنین زمان اطلاع رسانی از طرف دانشگاه می باشد که علاقمندان به شرکت در این آزمون فرصت کافی برای مطالعه آزمون ندارند و سایت انجمن علمی زیست شناسی امیدوار است با ارائه این مقاله برای دانشجویان زیست شناسی علاقه مند به شرکت در المپیاد کمک کرده باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سایت المپیاد علمی دانشجویی کشور رجوع کنید.


ميثم مسعودي

ميثم مسعودي دانشجوي زيست شناسي دانشگاه قم ورودي 91

3 دیدگاه

sjdi · 25 آذر 1394 در 21:38

چ عااااالی بود.
لایک
استفاده کردم 🙂

FARHAD · 28 آذر 1394 در 18:47

متشکرم…سایت خوبی دارین
اما این لینک سایت المپیاد دانشجویی باز نمیشود…

    فاطمه مشهدي · 1 دی 1394 در 17:00

    سلام .ممنون از تذکرتون.بله الان باز نمیکنه.مشکل از سایتشونه.آدرس اون لینک olympiad.sanjesh.org هست.بعدا دوباره امتحان کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

فهرست