Shocking new role found for the immune system: Controlling social interaction
Date:July 13, 2016
Source:University of Virginia Health System
سیستم ایمنی رفتارهای اجتماعی انسان را کنترل می کند
موضوع :ایمونولوژی
منبع : www.sciencedaily.com
نقش جدید و تکان دهنده برای سسیستم ایمنی کشف شد: کنترل رفتار های اجتماعی.
محققین مشخص کردند که سیستم ایمنی نقش عمیق و مستقیمی در رفتارهای مناسب اجتماعی دارد.
چکیده : در یک مطالعه جدید کشف شده است که سیستم ایمنی رفتار های اجتماعی را تحت تاثیر قرار می دهد و حتی کنترل میکند.محققان همچنین کشف کردند بلاک (انسداد)یک نوع مولکول خاص ایمنی ،مغز موش را بیش فعال میکند و باعث رفتار های غیر عادی میشود و با باز گردادن آن مولکول به حالت اول ،رفتار موش هم به حالت اول بازمیگردد. این کشف پیامد های زیادی برای بیماری های عصبی مثل اوتیسم و اسکیزوفرنی دارد.
ابتدا تصور میشد مغز و سیسستم ایمنی فعال دو سیستم جدا از هم هستند و هر فعالیت سیستم ایمنی در مغز به عنوان نشانه هایی از بیماری به حساب می آمد. اما حالا فهمیده ایم این دو سیستم نه تنها جدا از هم نیستند بلکه ارتباط و تعامل نزدیکی باهم دارند.
دکتر(janathan kipnis) توضیح میدهد:
بعضی رفتار های ما به خاطر پاسخ ایمنی بدن ما نسبت به پاتوژن ها ممکن است تغییر کرده باشد.
این فرضیه احمقانه به نظرمی آید اما شاید ما فقط یک میدان جنگ چند سلولی هستیم برای نبرد دو نیروی باستان ، یعنی پاتوژن و سیستم ایمنی. ممکن است بخشی از شخصیت ما توسط سیستم ایمنی بدن دیکته شود.
تنها سال گذشته بود که kipnis (مدیر UVAمرکز ایمونولوژی مغز و گلیا)و همکارانش کشف کردند که بین رگ های مننژمغز ورگ های لنفاوی(سیستم ایمنی) ارتباط مستقیمی وجود دارد درحالی که در کتاب ها درسی پیش از این، اعتقاد بر این است که مغز،جزمناطق ممنوعه (ایمنی ممتاز) سیستم ایمنی به حساب میآید و فاقد ارتباط مستقیم با سیستم ایمنی است.(یعنی سیستم ایمنی، سلول های مغز را به عنوان عامل بیگانه میشناسد و در صورت برخورد سیستم ایمنی با سلول های مغز،به آنها حمله میکند. برای جلوگیری از این اتصال و ارتباط بین تو سیستم سد خونی _مغزی وجود دارد که مانع نفوذ سلول های ایمنی در مناطق ممنوعه میشود ) این کشف درهای جدیدی را در باب اتصال مغز و ایمنی برای ما باز کرد.
محققان اعتقاد دارند ارتباط بین پاتوژن و افراد، به طور مستقیم میتواند رشد رفتارهای اجتماعی را تحت تاثیر قرار دهد.برای مثال اینترفرون گاما که یک سلول ایمنی است نقش حیاتی در رفتارهای اجتماعی دارد یعنی در حیواناتی که زندگی گروهی دارند، اینترفرون گاما فعال است.
به طور طبیعی این اینترفرون گاما در پاسخ به باکتری و ویروس تولید میشود.بلاک این مولکول درموش هایی که دست کاری ژنتیکی شده اند باعث بیش فعالی یک ناحیه در مغزشان میشود به همین دلیل این موش ها اجتماعی نمیشوند و همچنین قابل اهمیت است که باز گردادن این مولکول ها به حالت اول باعث برگشت رفتار اجتماعی به حالت اول میشود.
این نقش اینترفرون گاما برای موجوداتی که به صورت گروهی زندگی میکنند بسیارمهم است.
وقتی موجودات به صورت گروهی زندگی میکنند عفونت در بین آنها سریعتر منتشر میشود وحالا ایده این است که این اینترفرون گاما یک راه حل کار آمد است ،هم برای تقویت رفتار اجتماعی و هم برای پاسخ ضد پاتوژن.
عملکرد نامناسب سیستم ایمنی ممکن است مسئول مشکلات وکمبود های اجتماعی دربیماران عصبی و روانی باشد، امابسیار بعید به نظر میرسد هر مولکول مسئول یا کلید درمان یک بیماری باشد ودرک بیماری ها بسیار پیچیده تر است. اما این کشف که سیستم ایمنی بدن و احتمالا گسترش میکروب ها می توانند تعاملات ما را کنترل کنند راه های هیجان انگیز زیادی را برای دانشمندان باز کرده ،هم برای درک رفتار انسان هم برای درک اختلالات عصبی.
*کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.
*ترجمه : فاطمه مشهدی
1 دیدگاه
عاطفه · 9 مرداد 1395 در 10:02
خیلیییی جالب بود .
واقعا تو علم هیچ چیز بعید نیست !