Is artificial lighting making us sick? New evidence in mice
Date : July 14, 2016
Source : Cell Press
موضوع : فیزیولوژی
منبع : www.sciencedaily.com
آیا نور های مصنوعی سبب بیماری ما می شوند؟
مردم جامعه امروز به منظور برخورداری از زندگی سالم می بایست در کنار بهـره مندی از غذا و ورزش مناسب نور اضافی را از لیست مصرفی خود حذف کنند.
مطالعات اخیـر که در تاریخ ۴۱ ژوئیه در پاورقـی مجالت زیست شناسـی به چاپ رسیده گزارش می دهند که در زندگی موش هایی که به مدت یک ماه در معرض نور ثابت قرار داشته اند پیامد های منفی بهداشتی بسیار رخ نموده است.
دکتر یوحنا میجــر از مرکز پزشکی دانشگاه لیدن هلند اذعــان داشت: » مطالعات ما نمایانگر آنست که چرخه نور دوره گی زیست محیطی نقش مهمی در سالمتی ایفا می کند. ما نشان داده ایم که فقدان ریتم های زیست محیطی منجر به اختلال شدیدی در طیفی گسترده از پارامتر های سالمتی می شوند. این پارامتر ها شامل: فعال ساز التهاب سیستم ایمنی، تحلیل عضالت و بروز نشانه های مولد پوکی استخوان است.
پزوهشگران اظهار می دارند که تغییرات فیزیولوزیکی نشانگر ضعف متناسب با ســـن افراد با این پدیده تشدید می شود؛ اما برخی اخبار دلگرم کننده تر نیز وجود دارد.
دکتر میجر ادامه می دهد: « خبر خوب اینست که نشانه هــای اثرات منفی بر سالمتــی برگشت پذیر بوده و در اثر چرخه ی زیست محیطی نرمال ترمیم می شوند.»
پژوهش های دکتر میجـر و همکارانش به خصوص لیدن لوکانس در مرکز پزشکی لیدن هلند بروی روابط حاکم بین فقدان نور دوره گی و بیماری ها، در موش هایی که به صورت هفت روز هفته و بیست و چهار ساعته به منظور تنظیم ضربان قلب تحت آزمایش قرارگرفته اند حاکی از آنست که در فعالیت های مرکزی مغز باعث کاهش هفتاد درصدی سوپراکیاسماتیک می شود.
شایان ذکر است که اختلال در میـزان نور دریافتی و به متناسب آن الگو هـای تاریک- روشن و ریتم هـای شبانه روزی منجر به کاهش عملکرد عضالت اسکلت حیوانات در آزمون های استاندارد سنجش قــدرت شد. استخوان های حیوان خود دارای نشانه هایی از زوال قدرت و حالت التهابی است که به طور معمول می بایست در حضور پاتوژن ها و محرک های دیگر صورت گیرد. پس از اتمام فرآیند، موش هـا به مدت دوهفته در معرض نور دوره گی استاندارد بوده و نورونSCN با ارجاع به ریتم طبیعی سبب بازگشت سلامتی حیوان شد.
یافته هــــای اخیر نشانگر آنست که افراد به مراقبت بیشتری در بخش قـــرار گیری در معرض نور نیاز دارند، به خصوص که افراد کهنسال وسایر افرادی که از این حیث آسیب پذیرترند. نکته قــابل اهمیت اینجاست که هفتادوپنج درصد جمعیت جهان در طول شبانه روز به طور مداوم در معرض نور های طبیعی و بیشتر مصنوعی قرار دارند. قرار گرفتن در معرض نور ثابت در خانه های سالمندان و بخش های مراقبت های ویژه ی بیمارستان ها بسیار شایع بوده و بخش کثیری از مردم شب ها مشغول به کارند و این در حالیست که پایین ترین الویت آنها در زمینه های سالمت، زمان قرارگیری در معرض نور است.
هم اکنون، محققان در حال برنامه ریزی برای تجـــزیه و تحلیل بیشتر تأثیرات مخرب نور اضافی بر سیستم ایمنی هستند. آنها هم چنین خواص درمــانی احتمالی نور را بررسی کرده و از این روست که نور دورگی زیست محیطی نرمال را باید دوست بداریم.
برگرفته شده از بخش تأثیرات و کنش های متقابل مواد در سامانه ی SCN Cell press
*کپی برداری فقط با ذکر منبع مجاز می باشد.
*ترجمه :محمد رضا طیبی زاده
1 دیدگاه
عاطفه · 9 مرداد 1395 در 09:24
خیلی جالب بود .